Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdheerlen.nl

Artikel 33a RVO: Vuurwerkoverlast, communicatie/zero-tolerance

18-11-2021
In toenemende mate constateren we het afsteken van vuurwerk.

Zowel siervuurwerk maar vooral veel knalvuurwerk. Die laatste is niet op rotjesniveau, maar substantiële knallen.

Bijzonder hinderlijk voor onze bewoners maar ook voor de huisdieren. Al diverse keren heeft de VVD aandacht gevraagd om goed te gaan communiceren wat je als vuurwerksteker / overlastveroorzaker te wachten staat als je gepakt wordt. Het doel is om een serieuze afschrikwerkende werking te communiceren zijnde dat we als Heerlen hier een zero tolerance beleid in hebben.

  1. Kunt u aangeven hoe, per wanneer en op welke kanalen (bijvoorbeeld stadskrant, facebook, instagram, twitter, tik-tok, postercampagne, flyers enz. enz.) het zero tolerance beleid van Heerlen ten aanzien van vuurwerk afsteken buiten de vastgestelde dagen/tijden gaat communiceren?
  2. Kunt u ook aangeven of u, en zo ja, in fysieke zin, zoals bijvoorbeeld BOA’s, politie en straatcoaches, gaat inzetten om het verhaal te communiceren wat de gevolgen zijn als je vuurwerk afsteekt buiten de vastgestelde dagen/tijden?
  3. Kunt u aangeven welke juridische middelen u ter beschikking staan, zowel strafrechtelijk als civiel, om overlast-overtreders voor te houden wat de gevolgen zijn bij het afsteken van vuurwerk buiten de vastgestelde dagen/tijden.

Marc van den Berg
Fractievoorzitter VVD Heerlen

Scroll naar boven