Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdheerlen.nl

De lus Docter Poelsstraat

september 2022

Dat we voortdurend onze stad beter maken zal niemand ontgaan. En zoals te doen gebruikelijk doe je dat samen met burgers én ondernemers.

Initiatieven worden goed onderzocht, getoetst en gepeild. En als de vinkjes op groen staan ga je de verdieping in en maak je een projectplan waarbij je wederom alle spelers nogmaals attendeert op je voornemen.

En als je het als burger of ondernemer echt niet ziet zitten dan roep je het college op om het nogmaals tegen het licht te houden (bezwaar maken). Het is dan aan het college om het nogmaals goed af te wegen en een besluit te nemen.

En actueel is het voornemen van de herinrichting van de Docter Poelsstraat in Heerlen (zie: https://www.heerlen.nl/gemeente-heerlen/definitief-ontwerp-dr-poelsstraat.pdf).

Het idee is om de lus rondom de Quatro Bioscoop naar de Geleenstraat vanaf 12.00uur verkeersvrij te maken, het gebied (Romeins Kwartier) te herinrichten en een nieuwe lus te creëren rond het voormalig Hema-gebouw (thans Wonen Zuid). Als we het college mogen geloven (en daar twijfel ik niet aan!) hebben er diverse één-op-één gesprekken plaats gevonden met belanghebbenden die zich in grote meerderheid kunnen vinden in het verkeersluw maken van de Docter Poelsstraat én de Geleenstraat.

De grote meerderheid is niet iedereen! Zo bleek ook gisteren in de commissie-(ROLO)-vergadering. Een bezorgde ondernemer sprak in die het voornamelijk moet hebben van het afhalen van zijn etenswaar. Die vreest met dit besluit zijn voortbestaan. Op 4 oktober is er een nieuwe bijeenkomst met de belanghebbenden waarbij de plannen nogmaals toegelicht zullen worden.

Ik vertrouw op dit college en diegene die bezwaar hebben gemaakt (1) dat ze ook hier samen met een goede oplossing uit komen. Bouwen aan een stad is keuzes maken En als je kiest sta je ook je mannetjes in het belang van je stad!

Marc van den Berg
Fractievoorzitter VVD Heerlen

Scroll naar boven