Martin de Beer.

Wethouder

Beste Heerlenaar,

Heerlen is een gemeente om van te houden! Jij woont in deze fantastische stad met volop kansen. Dag in, dag uit zetten onze lokale politici zich in om deze plek nog mooier te maken. De gemeente wordt bestuurd door gemeenteraadsleden, wethouders en de burgemeester. Op woensdag 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dan is het aan jou om te bepalen wie er in de gemeenteraad mag plaatsnemen om jouw geluid te laten horen.

In de afgelopen vier jaar hebben we laten zien dat de VVD het verschil maak voor onze mooie stad. We hebben hard gewerkt op het gebied van economische ontwikkeling, werkgelegenheid, sport, een aantrekkelijker centrum etc. In dit verkiezingsprogramma kun je per onderwerp lezen wat de VVD Heerlen hiervan vindt. In de kern staat de VVD Heerlen voor het volgende verhaal.

Een gemeente die klaar staat voor inwoners
De VVD wil een gemeente die werkt voor jou. Met een prettige woonomgeving die veilig is, met genoeg groen en voorzieningen in de buurt. Een gemeente die regelt dat de straten schoon zijn en zonder wateroverlast, dat kinderen veilig naar school kunnen en waar je dichtbij huis op liefdevolle zorg kunt rekenen. Dat onze gemeente een fijne plek wordt en blijft waar jij prettig kunt wonen, werken en leven.

Goed en betaalbaar wonen
Of je nu alleen woont in Welten, samenwoont met je partner in Heerlerbaan of met kinderen een huis met tuin hebt in Hoensbroek: de woningnood in Heerlen is hoog en het einde hiervan lijkt nog niet in zicht. Als VVD Heerlen willen wij dat er nieuwe huizen bijgebouwd gaan worden zodat iedereen betaalbaar in onze gemeente kan (blijven) wonen. We geven voorrang aan betaalbare koop- en huurwoningen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er ook ingezet wordt op herstructurering en meer betaalbare woningen voor gezinnen. .

Een bloeiende lokale economie
De VVD Heerlen wil dat er in Heerlen meer banen bijkomen. Want een baan is zoveel meer dan een inkomen. Het is het gevoel dat je bijdraagt aan de samenleving en het zorgt voor contact met fijne collega’s. Daarom willen wij dat iedereen in Heerlen mee kan doen. Ondernemers horen voldoende ruimte te krijgen om aan de slag te kunnen. Juist de lokale bedrijven hebben een moeilijke tijd achter de rug. We willen niet dat zij van het kastje naar de muur worden gestuurd. We geven hen snel en duidelijk antwoord op vragen via het Ondernemershuis en denken mee over de beste oplossing.

Een veilige buurt en thuis
In Heerlen willen wij dat je prettig kunt leven. Dit betekent aandacht voor een groene omgeving en voldoende mogelijkheden om je vrije tijd te besteden, bijvoorbeeld in en rondom Terworm of andere mooie natuurgebieden. En prettig leven betekent óók veilig leven. Als VVD maken we verkeersituaties in onze gemeente weer veilig voor voetganger, fiets en auto en zorgen we voor een soepele doorstroming. Denk daarbij aan plekken bij scholen. Zo komen we veilig en op tijd aan bij werk, bij familie of op een andere bestemming.

Slim en duurzaam groen
Als het gaat om energie moet Heerlen verduurzamen. Huizen gaan van het gas af, zonneparken en windmolens verschijnen in ons landschap. Dat vraagt om verstandige keuzes. De Heerlense VVD wil dat verduurzaming betaalbaar blijft voor gewone gezinnen en ondernemers. Verrommeling van het landschap willen wij tegengaan en draagvlak onder Heerlenaren is erg belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst en onze stad schoon en leefbaar houden.

Verstandige financiële keuzes
Als de gemeente meer uitgeeft dan er binnenkomt ontstaan er op enig moment problemen. Daarom letten we goed op onze gemeentelijke schatkist. We houden de lokale lasten laag door de gemeentelijke taken op een zuinige, maar effectieve manier uit te voeren. En als de gemeente geld overhoudt, zorgen we dat dit terecht komt bij onze inwoners en ondernemers. Zo houden we het leven in Heerlen voor iedereen betaalbaar.

De Heerlense VVD is voor jou goed bereikbaar. Mocht je over dit basis verkiezingsprogramma iets met ons willen delen of vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Kijk op onze website.

Martin de Beer
Lijsttrekker VVD Heerlen

 

Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
fractie@vvdheerlen.nl

Scroll naar boven